Matlamat penubuhan laman blog ini adalah sebagai medan perkongsian dan perbincangan mengenai isu-isu semasa serta pusat saluran maklumat terkini berkenaan perkembangan pergerakan Pemuda IKS. Setiap ulasan yang dibuat mengenai apa jua topik hendaklah dilaksanakan secara matang dan profesional. Pemuda IKS akan menapis sebarang ulasan yang tidak bernas dan tidak membina untuk menjaga nama baik laman blog ini. Terima kasih di atas kerjasama semua pengunjung.

Peti Suara


02 Januari 2009

Barisan Bertindak Menentang Kezaliman Rejim Israel

Masa: 2.30 petang
Tarikh: 2 Januari 2009 (Jumaat)
Tempat: Kedutaan Palestin, Jalan U-Thant, KL.

P.S.: para pemimpin Pemuda IKS, sila buat aturan. Terima kasih kepada Pemuda Lembah Pantai diatas maklumat yang diberikan.


Sejurus selesai Solat Jumaat. Pengumuman dibuat, hasrat dinyatakan, takbir dilaungkan. Perarakan bermula dari hadapan Menara Tabung Haji dan berakhir di Kedutaan Palestin. Suasana agak hambar kerana kurang sambutan. Mungkin kerana waktu yang kurang sesuai - waktu bekerja. Walaubagaimanapun, laungan suara mereka tetap bertenaga. Sambutan Muslim tempatan juga kurang. Warga Palestin lebih ramai yang menyertai. Pihak PDRM dan FRU memberi kerjasama yang baik mengawal lalu lintas dan keadaan.

3 ulasan:

  1. kekejaman harus dibanteras. Yahudi puak binatang.

    BalasPadam
  2. Mari kita bersama-sama mendoakan kesejahteraan rakyat Palestin dan berusaha menjatuhkan Israel. Kenapa negara-negara Islam khususnya, kawasan Timur Tengah sering mendiamkan diri?

    BalasPadam