Matlamat penubuhan laman blog ini adalah sebagai medan perkongsian dan perbincangan mengenai isu-isu semasa serta pusat saluran maklumat terkini berkenaan perkembangan pergerakan Pemuda IKS. Setiap ulasan yang dibuat mengenai apa jua topik hendaklah dilaksanakan secara matang dan profesional. Pemuda IKS akan menapis sebarang ulasan yang tidak bernas dan tidak membina untuk menjaga nama baik laman blog ini. Terima kasih di atas kerjasama semua pengunjung.

Peti Suara


07 September 2009

Politik Bubur Lambuk

Pemuda IKS perasan perkara ini dari awal bulan Ramadhan lagi. UMNO Bahagian Batu ada membuat pengagihan bubur lambuk secara percuma sepanjang bulan Ramadhan. Akan tetapi, pada setiap bungkusan terdapat logo UMNO yang cukup besar. Perlukah kita meletakkan logo tersebut?

“Wahai orang yang beriman! Jangan rosakkan pahala sedekah kamu dengan perkataan membangkit-bangkit dan kelakuan yang menyakiti seperti rosaknya pahala amalan sedekah orang yang membelanjakan hartanya kerana hendak menunjuk-nunjuk kepada manusia (riak) dan ia pula tidak beriman kepada Allah dan hari akhirat. Maka bandingan orang itu seperti batu licin yang ada tanah di atasnya kemudian batu itu ditimpa hujan lebat, lalu ditinggalkannya bersih licin (tidak bertanah lagi). Demikianlah juga halnya orang kafir dan riak itu, mereka tidak akan mendapat sesuatu pahala pun daripada apa yang mereka usahakan. Dan ingatlah Allah tidak akan memberi petunjuk kepada kaum yang kafir.” (Al-Baqarah-264) dipetik dari AmalanSedekah.blogspot.com

Anggaplah ini sebagai teguran dan peringatan untuk kita semua agar kita tidak terpesong dari hala tuju yang asal.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan