Matlamat penubuhan laman blog ini adalah sebagai medan perkongsian dan perbincangan mengenai isu-isu semasa serta pusat saluran maklumat terkini berkenaan perkembangan pergerakan Pemuda IKS. Setiap ulasan yang dibuat mengenai apa jua topik hendaklah dilaksanakan secara matang dan profesional. Pemuda IKS akan menapis sebarang ulasan yang tidak bernas dan tidak membina untuk menjaga nama baik laman blog ini. Terima kasih di atas kerjasama semua pengunjung.

Peti Suara


23 Disember 2008

Pembangkang, Nak Apa Lagi?

Basikal Di Bawah Umur MenJERIT

Berbasikal memang menyihatkan. Tetapi mengaitkan aktiviti kesihatan dengan propaganda politik amat menjijikkan. MP Sungai Siput sanggup mengambil kesempatan terhadap para pelajar yang di bawah umur untuk menyertai demonstrasi halus ini. Selain menyusahkan pihak berkuasa, ibubapa juga turut terlibat dalam hal ini. Mereka sudah berjaya merampas kerusi Sungai Siput, nak apa lagi?
Pemuda IKS: Lepas ni, kita buat Larian BERANI BERUBAH!
Mogok Nelayan Diesel
Tabik spring kepada para nelayan dari Sarawak kerana tidak menyertai mogok anjuran DAP. Kepada yang menyertainya, "lu fikirlah sendri". Dahulu, "Hari ini bentuk kerajaan, Esok harga minyak turun". Harga minyak sudah pun turun dan turun lagi menjangkaui harga yang dicadangkan oleh DSAI ketika itu. Kini mereka mendesak kerajaan untuk turunkan lagi harga yang sedia turun. Nak apa lagi?
Pemuda IKS: Bagi betis, nak paha. Bagi paha, nak....
Angkasawan Jutawan
Bila negara mundur, mereka memperlekehkan kerajaan. Bila hantar angkasawan, mereka mendakwa ianya skim pelancongan. Bila import tenaga profesional luar, mereka kata Malaysia Boleh! Bila ada tenaga profesional tempatan, mereka kata pengaut keuntungan. Kalau macam tu, buat apa pun salah. Tak buat apa-apa pun salah. Nak apa lagi?
Pemuda IKS: Cari makan pun salah....
Babi Jalanan: Tarikan Baru
Mula mintak Azan diperlahankan. Kemudian papan tanda. Tak kira soal kontrak sosial lagi. Nak wujudkan Ketuanan Bangsa Asing ke? Sekarang mintak Ba Alif Ba Ya ni pulak. Kerajaaan Negeri pun ntah apa benda yang difikirkan. Nak berunding ke? Dah la guna cara ekstrem, boleh pulak nak gantung kat tepi jalan dan sepanjang pantai. Nak apa lagi lepas ni?
Pemuda IKS: Camne nak promote pelancongan tempatan yang penuh ngan kepala babi?

9 ulasan:

  1. Salam IKS,

    Pasal basikal tu Jed Yoong ada ikut serta. Dia kata ada school kids as young as 13. I have to agree with a statement made a person I could not recall his name, MENGAJAR BEBUDAK MEMBENCI.

    Bagi betis nak paha, tapi bukan paha ayam sebab kecik, depa nak paha babi.

    Pasal spaceman tu I think too much publicity. Was he doing anything up there? Three days of work would not possibly conclude a research (I mean from scientific point of view).

    Again bagi betis nak paha, bukan paha ayam KFC tapi paha babi.

    Wassalam.

    BalasPadam
  2. Dah namapun pembangkang, mestilah kerja membangkang walaupun sesuatu perkara itu betul. Kalau dia sokong agenda kerajaan, mana dia nak letak muka.

    BalasPadam
  3. Antara paha ayam & paha babi.
    Antara paha babi Selangor & paha babi Melaka.
    Hujah yang membabi buta terus digunakan.
    Lu sendiri fikir la

    BalasPadam
  4. JERIT ni merupakan satu suara demokrasi yang tulen. benar ia kebebasan bersuara dan hak setiap orang warganegara untuk bersuara. tetapi menggunakan kanak2 merupakan suatu kesalahan dan motif yang kita semua tahu berbau politik.

    mereka menggunakan petition untuk menentang undang2 sebagai "perisai" untuk mereka bergerak. ini tidak betul.

    BalasPadam
  5. Pasai apa depa guna kanak-kanak? jawapannya, depa pengecut. Takut kena tangkap. Senang kan jawapannya? Bila pakai budak-budak, polis tak boleh bertindak. Depa ni, cerdik dalam dungu.

    BalasPadam
  6. Again..I'm suggesting we stop to call them pembangkang tapi P.E.M.B.A.N.G.A.N.G..mungkin ni la akibatnya kalau banyak sangat mempertahankan ketuanan ba alif ba ya!

    BalasPadam
  7. Ha, tau tak pa. pembangang ni memang teruk. Sejak dah dapat lima negeri, bukan nak memakmurkan negeri, tapi nak menghuru-harakan negara.

    BalasPadam
  8. limbiskuttkp24 Disember, 2008

    pembangang ni nak kata pandai tapi bodohnya lbih ketara nampak...ya mungkin ade yg betul setiap ape yg pembangkang ajukan tapi biarla cara betul bukan main redah mcm budak tak sek...?paling bags skg DAP siapa kau!!!...jgn kau fikir kau besar kau bagus sampai nak cite hak melayu la ape la... asal pun nenek moyng kau yg berdagang kat tanah melayu.baru wujubnya kau ni k...pada org2 umno tlg berfikir tentang org gila ni sedd ia blh mengugat kesejahteraan perkauman

    BalasPadam
  9. Kita mesti halang kebangkitan DAP ni.

    BalasPadam